Tillbaka

Hej där, och välkommen till Bengans historiasidor!
Jag som står bakom denna hemsida heter Bengt Wadbring, född och uppvuxen i Alingsås men sedan drygt trettio år tillbaka boende i Lagmansholm, Vårgårda.
Sedan början av årtusendet har jag kommit att bli allmer intresserad av historia - nå´n klok person har sagt att man skall gräva där man står, och det var så det började.
Jag skall börja uppdatera lite, men det är många sidor att gå igenom. En del har jag redan varit inne och skrivit på, men inte gjort färdigt, varför det kan se väldigt märkligt ut. Jag kommer vid uppdateringar att uppdatera
samtliga sidor på en gång, för enkelhetens skull, hittar du en sida som ser konstig ut så mejla mig gärna. En ny sökmotor kommer, men till dess kan du söka på Google. Skriv Wadbring och det du letar efter.

Att den här sidan skulle hamna på Internet var egentligen inte meningen från början, utan mer en bra plattform för att snabbt kunna ta fram personer, platser, årtal och händelser och få sammanhangen via länkarna, ca 26.000 st inom sajten.
Någon djuplodande forskning är det sällan frågan om, snarare ett lätt skrapande på historiens patinerade yta, här och var med ifrågasättanden av den officiella historieskrivning som ibland har en förmåga att uppröra denne väschöttes annars så fromma sinnelag.

Vad gäller de foton som förekommer på sidorna så har jag själv tagit de flesta av dem. Dock förekommer bilder där jag är osäker på om någon äger rättigheterna. Det enda jag kan säga till mitt försvar är att jag visar dem i ett vad jag tycker vällovligt syfte och att jag inte tjänar en enda krona på att ha dessa sidor på Internet. Givetvis kommer jag att beakta eventuella ifrågasättanden! I samband med detta vill jag också passa på att tacka de av er som bidragit med egna foton, bilder och information - några nämnda, men ingen glömd! Sajten omfattar drygt 600 sidor och 3.000 bilder. Att alla uppgifter är helt korrekta kan jag inte garantera, men allt är skrivet med bästa välvilja. OBS! Jag har slutat hålla föredrag.


Sidorna visas bäst med Internet Explorer 1024x768 med standardinställningar
s